მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ ბროწეულის წვენი ასუფთავებს არტერიებს, იცავს მათ ბლოკირებისგან

0
72

მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ ბროწეულის წვენი ასუფთავებს არტერიებს, იცავს მათ ბლოკირებისგან

კლინიკურად დამტკიცებულია, რომ ბროწეულის წვენი მედიკამენტების შესანიშნავი ალტერნატივაა.
ბროწეული არა მხოლოდ გემრიელი, არამედ ძალიან ჯანსაღი ხილია, რომელიც აუცილებელია რკინის დეფიციტით, ანემიით ან ფარისებრი ჯირკვლის დაავადებით დაავადებული ადამიანებისთვის. ის მდიდარია C, B და P ვიტამინებით და უფრო მეტ ანტიოქსიდანტს შეიცავს, ვიდრე მწვანე ჩაი. ის შეიცავს მინიმუმ 15 ამინომჟავას და სხვადასხვა მაკრო და მიკროელემენტს.
კვლევის შედეგები
ბროწეულის წვენის არტერიების გაწმენდისა და გულ-სისხლძარღვთა და სხვა დაავადებების მკურნალობის ხელშეწყობის უნარი კლინიკური კვლევებით დადასტურდა. შედეგები გამოქვეყნდა სამედიცინო ჟურნალ „კლინიკური კვების“ მიერ.
ისრაელელმა მეცნიერებმა ერთწლიანი კვლევა ჩაატარეს. 65-დან 74 წლამდე ასაკის პაციენტები ბროწეულის წვენს 3, 6, 9 და 12 თვის განმავლობაში სვამდნენ.
კვლევამ აჩვენა, რომ წვენის მოხმარების ხანგრძლივობა პირდაპირ გავლენას ახდენდა ინტიმა-მედია კომპლექსის სისქეზე – არტერიების შუა ფენაზე, რომელიც ანთებადი და ნადებით სავსე ხდება. რაც უფრო დიდია სისქე, მით უფრო მაღალია არტერიის სრული ბლოკირების რისკი, რაც სერიოზულ დაზიანებას ან სიკვდილსაც კი იწვევს. მათ შორის, ვინც მთელი წლის განმავლობაში წვენს სვამდა, ეს მაჩვენებელი ერთ მესამედზე მეტით – 35%-ით – შემცირდა.
ყველაზე მცირე შემცირება – 13%-ით – დაფიქსირდა მათ შორის, ვინც წვენის დალევა მხოლოდ სამი თვის შემდეგ შეწყვიტა. შესაბამისი მაჩვენებლები მათთვის, ვინც წვენი 6 და 9 თვის განმავლობაში დალია, 22% და 26% იყო.
როგორ მოქმედებს ბროწეული ადამიანის ორგანიზმზე?
მკვლევარებმა ბროწეულის მოქმედების სამი შესაძლო მექანიზმი გამოავლინეს. კვლევის მონაწილეებს, რომლებიც ბროწეულს მოიხმარდნენ, აღენიშნებოდათ ათეროსკლეროზის განვითარების ხელშემწყობი ჟანგვითი პროცესების ინტენსივობის მნიშვნელოვანი შემცირება. მათთან შედარებით, ვინც მთელი წლის განმავლობაში საერთოდ არ სვამდა ბროწეულის წვენს, მკვლევარებმა აღმოაჩინეს ოთხი ძირითადი დადებითი განსხვავება.
●ქოლესტერინის დონე შემცირდა – 20%-დან 50%-მდე;
●ლიპიდური პეროქსიდების შემცველობა შესაბამისად 61%-ით და 44%-ით შემცირდა;
●დაზიანების ადგილას გლუტათიონის, მთავარი უჯრედული ანტიოქსიდანტის, შემცველობა 2.5-ჯერ გაიზარდა;
დაბალი სიმკვრივის ლიპოპროტეინების (LDL) დაჟანგვა, ნივთიერებები, რომლებიც ორგანიზმში სინთეზირებულ ქოლესტერინს საჭირო უჯრედებამდე გადააქვთ.
—-ბროწეულისგან წვენის ამოღება
წვენსაწურის გამოყენება მისაღებია, მაგრამ არ არის რეკომენდებული, რადგან ის სითხეში თესლისა და გარსების ნაჭრებს შეიტანს. ამ ტიპის წვენი მაღალი ხარისხის არ ითვლება.
თუ ფიზიკურად ძლიერი ხართ, შეგიძლიათ ხილი ხელით დაჭყლიტოთ, შემდეგ ნახვრეტი გაუკეთოთ და წვენი გადაასხათ. თუმცა, დიდი რაოდენობით არ გამოგივათ.
და ბოლოს, არსებობს კიდევ ერთი მეთოდი — უფრო რთული და შრომატევადი, მაგრამ ღირს. ბროწეულს ზემოდან მოაჭერით. ნაყოფი ერთი საათით გრილ წყალში დაალბეთ. ნიჟარაში საწური ან ფილტრი მოათავსეთ. ნაყოფი გამდინარე წყლის ქვეშ დაიჭირეთ და რამდენიმე ნაწილად დაამტვრიეთ, კანი და გარსები მოაშორეთ. შეგროვებული მარცვლები ცელოფნის პარკში მოათავსეთ, გააბრტყელეთ გასაბრტყელებელი ჯოხით ან სამზარეულოს ჩაქუჩით დააკაკუნეთ. შემდეგ პარკში პატარა ნახვრეტი გააკეთეთ და მიღებული წვენი გადაწურეთ.

გადმოწერე აპლიკაცია „შენი ექიმი“ – პირველი ქართული სამედიცინო პლატფორმა!

მიიღე სანდო და აქტუალური ინფორმაცია ჯანმრთელობის შესახებ – საქართველოდან და მთელი მსოფლიოდან.
  Მეცნიერებმა დაამტკიცეს, რომ კვერცხის ცილა საუკეთესო წამალია არტერიული წნევისთვის!

დატოვე პასუხი

გთხოვთ, მიუთითოთ თქვენი კომენტარი!
გთხოვთ, შეიყვანოთ თქვენი სახელი აქ